Om samhällsnyttan

Samhällsnyttans vision är att vara en maktfaktor i kampen om att skapa så bra offentliga tjänster som möjligt. Vårt redskap är vad Du tycker!

När jag blev mamma saknade jag en app där jag kunde hitta alla lekplatser i Sverige, utan att behöva vända mig till respektive kommun. Detta blev startskottet för en landsövergripande tjänst där du hittar alla lekplatser, förskolor, grundskolor, gymnasier, äldreboenden, begravningsplatser och bad. Du kan betygsätta dem och skriva vad du tycker om dem. Om du tar en minut och skriver vad du tycker så kommer din röst tillsammans med alla andra röster i Samhällsnyttan skapa en övergripande bild över hur det står till med våra de offentliga tjänster vi betalar skatt för att kunna nyttja. Dina åsikter kommer Samhällsnyttan använda för att skapa debatt och göra kreativa inspel till hur offentliga tjänster kan bli ännu bättre för våra nära och kära!

Samhällsnyttan har som ni säkert märker genomgått ett ansiktslyft. Skälet till det var att tekniken utvecklas och Samhällsnyttans plattform behövde optimeras så vi kan få ut bättre resultat. Innan tjänsten vidareutvecklades hade vi över 10 000 sidvisningar i veckan och kunde verkligen bidra till att skapa skillnad. Det generella tyckandet har inte fått tillräckligt mycket plats i debatten, det är antingen en som skriker väldigt högt eller enkätsvar där du ofta inte orkar beskriva hela bilden.

Nu tar Samhällsnyttan ett nytt kliv in i framtiden. Vi vet att vi kan påverka genom vad du tycker. Vi vet värdet av att inte avgränsa offentliga tjänster efter kommuner utan vi ser det offentliga som en enhet och vi borde kunna få lika god service för våra skattemedel, oavsett vart vi bor.

Goda exempel, dåliga exempel, allt lyfts i Samhällsnyttan och vi arbetar konstruktivt med att bedriva förändringsarbete. Det enda vi behöver är några minuter från dig. Några minuter där du går in på Samhällsnyttan, hittar de offentliga tjänster du använder, betygsätter dem och kommenterar dem, så lovar vi på Samhällsnyttan, att vi ska arbeta för din sak!

Född i Gnosjö har jag fått mentaliteten att inte se problem som omöjliga, utan som en möjlighet för att komma med idéer till lösningar, jag hoppas du vill och kan hjälpa till på den resan!

Karin Nilsson

Grundare Samhällsnyttan och driven tvåbarnsmamma